Permbytjet, nis verifikimi

26/01/2010 19:55

Grupet e verifikimit te demeve te shkaktuara nga permbytjet jane shperndare neper fshatrat e zones se NenShkodres te cilat kane dale nga pushteti i ujrave.

Nje prej 9 grupeve ishte ne fshatin Obot. Specialistet e 15 institucioneve te ndryshme kane dorezuar shtepi me shtepi formularet duke i plotesuar se bashku me banoret e zonave te demtuara. Pas rregjistrimit te te dhenave personale per cdo person ne familje, specialistet sipas fushave te ndryshme kane nisur verifikimin e demeve.

Eshte bere verifikimi i pemeve frutore. Nderkohe qe specialistet e ndertimit bejne verifikimin e struktures se banesave dhe punimeve qe duhen per riparimin e tyre si dhe demtimet ne mobilje dhe elektroshtepiake.

Por banoret duket se ngulmojne me shume te prodhimet bujqesore dhe blektoria e cila eshte menyra e vetme e jeteses per kete zone. I gjithe ky proces perfundon per dy jave dhe pas kesaj kohe eshte premtuar qe cdo familje te demtuar do t’i kalohen parate ne nje llogari bankare.

Top Channel