Montobjo: Vizat? Kur te plotesoni kushtet

26/01/2010 08:25

Presidenca e radhes e Bashkimit Europian ia ka ulur entuziazmin Tiranes zyrtare ne lidhje me liberalizimin e vizave.

Ka shume kohe qe perfaqesues te qeverise dhe mazhorances e kane cilesuar te zgjidhur ne pranvere çeshtjen e heqjes se vizave per qytetaret shqiptare ne vendet e Bashkimit Europian.

Por ambasadori i Spanjes ne Shqiperi, Manuel Montobio, vendi i te cilit mban kryesimin e Keshillit te Ministrave te Bashkimit Europian, ka deklaruar dje ne Tirane se vizat do te liberalizohen vetem nese qeveria shqiptare do te plotesoje kushtet e kerkuara nga Brukseli.

Diplomati i Madridit ka paraqitur dje programin e Presidences spanjolle per gjashte muajt e drejtimit te Keshillit te Ministrave.

Duke bere te ditur “thembren e Akilit” per shqiptaret qe jane vizat, Montobjo ka deklaruar se “gjithçka do te varet nga zbatimi i kerkesave te udherrefyesit te liberalizimit te vizave, qe do te monitorohet nga 2 misione te reja qe do te vijne ne Tirane ne muajin shkurt”.

Top Channel