BBC, dokumentar xhiruar nga shimpanzete

26/01/2010 14:35

BBC do te transmetoje dokumentarin e pare te xhiruar nga shimpanzete.Me 27 janar ky prodhim tejet e vecante do te behet publik per teleshikuesit ne kanalin BBC2.

Per 18 muaj nje grup prej 11 shimanzesh brenda kopshtit zoologjik te Edimburgut u familjarizua me telekamerat dhe videot dhe me pas ‘xhiruan’ ne menyren e tyre ato gjera interesante qe vune re.

Fillimisht u vendosen kamera teper te perparuara, por nuk pati rezultat, ndaj u adaptuan pajisje me te pershtatshme per keto lloj kafshesh.

Top Channel