SHBA, perjete 47 te burgosur ne Guantanamo

23/01/2010 04:30

Departamenti i Drejtesise ne Amerike kerkoi mbajtjen ne burgim te perjetshem pa vendim te gjykates te 47 te burgosurve te Guantanamos.

Autoritetet amerikane deklaruan se qe te gjithe personat jane mjaft e rrezikshem per t’u liruar, por duke qene se provat per fajesin e tyre mungojne atehere jane te detyruar t’i mbajne te burgosur pa vendim gjykate.

Menjehere vendimi u kritikua ashper prej organizatave per lirite dhe te drejtat e njeriut. Keshu Unioni Amerikan per Lirite dhe te Drejtat Civile e quajti nje handikap serioz vendimin dhe u shpreh se nese nuk ekzistojne prova per te akuzuarit ata duhet te lirohen menjehere prej Guantanamos.

Top Channel