Britani, shteti i merr femijen per shkak te inteligjences

23/01/2010 11:25

Merr fund arratia e nje cifti britanik bashke me femijen e tyre ne Irlande, pasi sherbimi social kishte vendosur t’u merrte foshnjen per shkak te nivelit te ulet te inteligjences se mamase 17 vjecare.

Ata shkuan ne Irlande por institucionet lokale kane zbatuar urdhrin edhe pse opinioni publik ne Britani eshte i shokuar nga ky vendim. Kerry Robertson dhe Mark McDougall nuk u menduan dy here, duke zgjedhur arratisjen nga vendi i tyre pasi moren vesh se femija do rritej nga shteti.

Ne Irlande qendruan per tre dite por me pas u gjeten nga autoritetet vendase qe vendosen t’i dorezojne ne Angli. Vogelushi Ben lindi ne 15 janar por menjehere pas daljes se tij ne drite, sherbimet sociale shkuan nespital, duke u bere te ditur vendimin.

Sipas “Daily Mail”, femija eshte dorezuar tek sherbimet sociale irlandeze, ndersa disa avokate i kane ofruar menjehere ndihme ciftit. Gjate viteve te fundit, sherbimet sociale angleze jane bere objekt kritikash per shkak te vendimeve ekstreme ne dem te femijeve dhe familjeve.

Top Channel