NASA: Dekada me e nxehte e dy shekujve

22/01/2010 15:55

Agjencia Hapesinore Amerikane, NASA jep te dhena shqetesuese per ndryshimin e menjehershem klimaterik ne Toke.

Sipas nje raporti te publikuar ditet e fundit, NASA thekson se kjo ishte dekada me e nxehte e regjistruar qe ne momentin qe filluan te mateshin temperaturat ne fund te viteve 1800. Keshtu, 2009-ta rezulton te jete viti me i nxehte pas 2005-es dhe 1880-es, ndersa 2008-ta ishte me i ftohti i dekades per shkak te fenomenit “El Ninjo” qe uli temperaturat ne zonen tropikale dhe ne Paqesor.

James Hansen nga “Goddard Institute for Space Studies” tregon se ngrohja e planetit vazhdon me ritme te njejta dhe nga masat e marra deri tani, asnje prej tyre nuk ka ndikuar ne ngadalesimin e ketij fenomeni. 

Top Channel