Shkoder, nis rregullimi i argjinaturave

20/01/2010 20:10

Ujerat mbajne ende te pushtuar 4900 hektare toke ne zonen e Nenshkodres, nderkohe qe kane nisur punimet per riparimin e argjinaturave te lumit Buna, ku ujerat jane terhequr.

“Sot ka filluar puna per permiresimin e argjinaturave sipas planeve te Ministrise se Bujqesise. Po nderhyet edhe ne argjinaturen e castit, nderkohe qe po perfundon rruga qe te con tek ajo”, ben te ditur Maxhid Cungu, prefekt i Shkodres.

Nderkohe po nderhyet edhe ne zonat qe jane ende te permbytura per te larguar ujin. “Njekohesisht po behen punime per t’i siguruar nje rrjedhje sa me te shpejte te ujit ne kanal. Po hiqen disa pengesa dhe po punohet per rehabilitimin e disa segmenteve ne komunen e Dajcit”, ka saktesuar Cungu.

Prefekti njofton se eshte ne pritje te vendimeve per kuadrin ligjor dhe caktimin e eksperteve per vleresimin e demeve qe do te sillte me pas edhe demshperblimet.

Nderkohe qe ne zone, sipas Cungut, kane nisur kontrollet shendetesore per ujin e pijshem. Pas permbytjes emergjence ne zone ngelet ceshtja e ndotjes qe eshte ne nivele te larta.

Top Channel