Korce, protesta e nxenesve te shkolles se mesme

18/01/2010 13:45

Nxenesit e shkolles se mesme ‘Raqi Qirinxhi’ ne Korce vijojne protestat duke bojkotuar mesimin.

Gjate dites se hene asnje nga nxenesit nuk eshte ulur ne banka per te vijuar mesimin per faktin se nuk ka nje pergjigje lidhur me ankesat e tyre ndaj nje mesueseje.

Nxenesit kerkojne largimin e mesueses per shkak te vleresimit me nota te ulta duke prishur keshtu mesataren si pasoje e rezultateve te dobta. Protestat e gjimnazisteve kane ngritur nje ekip kontrolli nga ana e Drejtorise Arsimore te Rrethit per te vleresuar metodiken e mesimdhenies dhe te kontrollit te dijes nga ana e mesueses qe akuzohet nga plot 650 nxenes.

Diten e hene nuk eshte zhvilluar ansje ore mesimi dhe per disa ore rresht kane vijuar takimet mes paleve. Sipas Drejtorise Arsimore nuk ka ende nje vendim per nje mase ndaj mesueses dhe kjo pritet te vendoset pas konkluzioneve ne te cilat do te arrijne inspektoret.

Top Channel