Spanje, kriza frenon emigracionin

16/01/2010 21:30

Kriza dhe perforcimi i masave te kontrollit kane ngadalesuar fluskin e emigracionit klandestin drejt Spanjes.

Sipas ministrit te Brendshem te Madridit, emigracioni ka rene me 45.7 perqind ne 2009-en.

Emigrantet ilegale qe kane mberritur vitin e shkuar ne territorin spanjoll nepermjet detit kane qene 7.285, kundrejt 13.425 ne 2008.

Ne Kanarie fluksi eshte pakesuar me 75.5 perqind, me 2.246 te ardhur ne 2008-en, e dhena me e ulet prej 10 vitesh.

Top Channel