Spanje, bie punesimi per emigrantet

14/01/2010 18:00

Me krizen ekonomike ne Spanje ka rene me 93 perqind ne dy vjete numri i emigranteve te punesuar nga vendet e origjines.

Ne 2007-en emigrantet e punesuar ishin 183.610, ndersa mes janarit dhe shtatorit te 2009-es ishin vetem 13.100.

Keto te dhena sinjalizojne fundin e nje cikli qe ka zgjatur rreth 10 vjet dhe eshte karakterizuar nga nje fluks emigrantesh ne Spanje.

Sipas autoriteteve lokale, mberritjet e fundit do te jene me te uleta dhe personat do te jene me te kualifikuar.

Top Channel