Stojku: Shkarkimet ne Fierze, brenda rregullores

13/01/2010 00:05

Drejtori i Korporates Elektroenergjitike Muharrem Stojku, deklaroi ne emisionin Top Show se eshte bere me e mira e mundeshme per menaxhimin e Kaskades se Drinit dhe se shkarkimet hidrike nga hidrocentralet e kesaj kaskade jane kryer brenda rregullores se punes.

“Kemi bere me te miren e mundeshme per te zvogeluar pasojat e mbytjes ne pjesen e Shkodres duke nisur shkarkimet gradualisht. Ne fillim te nentorit si pasoje e situates hidrike kur Fierza ishte ne kuoten e 284 meter jemi mbledhur dhe kemi vendosur shtimin e prodhimit te energjise elektrike me 3 milion kv/ore duke nisur edhe eksportimin e energjise elektrike. Rregullorja me thote qe ne kuoten e 288 meter duhet te nisin shkarkimet.”, deklaroi zoti Stojku.

Me pare inxhinieri elektrik Luigj Pjetri, deklaroi se ne fillim te muajit nentor Liqeni i Fierzes ndodhej ne kuoten te cilen ai e quajti te frikshme, 284 metrave dhe se situata duhej te menaxhohej ne bashkepunim me parashikimet sinoptike ne muajt pasardhes.

Top Channel