Permbytjet, ndihma nga Keshillat e Qarqeve

13/01/2010 16:40

Ne zonat e permbytura krahas ndihmave te Shtabit te Emergjences kane nisur te vijne edhe ndihmat qe kane mbledhur bashkite e komunat e Keshillat e Qarqeve.

Mesohet se Keshillat e Qarqeve ne vend kane grumbulluar 60 mije euro, ndersa kryetari i Komunitetit Myslyman Selim Muca, ka deklaruar se ky komunitet do te jape 10 mije euro.

Sipas Shtabit te Emergjencave Civile mesohet se qarqet Vlore, Fier, Gjirokaster kane nisur dy trajler me ushqime per bagetine dhe dy maune me miell dhe ushqime.

Disa biznese kane vene ne dispozicion te Shtabit te Emergjences te ngritur ne Shkoder eskavatore, fadroma dhe autobote per transportin e ujit te pijshem. Gjendja vazhdon te mbetet problematike ne komunat Velipoje, Berdice, Bushat dhe Dajc, si dhe ne lagjet periferike te Shkodres, si Bahcalleku dhe Livadhe.

Ne keto zona ka nisur shperndarja e ushqimeve dhe e ujit. Ekspertet mendojne se ujesjellesi i cili furnizon lagjen e Bahcallekut me uje, mund te vihet ne pune dhe kjo do te sillte edhe shmangien e furnizimit me uje te pijshem te ketyre banoreve nga Shtabi i Emergjencave Civile.

Mesohet se gjate dites se sotme specialistet italiane te digave jane vendosur ne Shkoder, prane zonave te permbytura, per te dhene ndihmen e tyre konkrete.

Top Channel