Shkodra, ne pritje te epidemive dhe ndihmes

12/01/2010 09:00

Uji vazhdon te perparoje drejt qytetit te Shkodres. Lagjja “Xhabije” vazhdon te mbetet e izoluar nga prurjet gjithnje e ne rritje te lumit Buna.

Bllokimi i kolektoreve te shkarkimit te ujerave te bardha ka bere qe uji te pushtoje rrugen kryesore, nderkohe qe autoritetet vendore deklarojne se nuk ka nevoje per panik, pasi situata eshte nen kontroll.

Nderkohe, prurjet e lumit Buna e kane veshtiresuar qarkullimin e automjeteve neper rrugen hyrese te qytetit.

Por, perveç lagjes “Xhabije”, situata paraqitet problematike edhe ne lagjen “Tophane”, e cila ndodhet me ne brendesi te qytetit.

Prurjet e lumit Buna kane bllokuar kolektoret e ujerave te bardha dhe te zeza te kesaj lagjeje, qe ndodhet prane lagjes “Livade”, e cila gjendet e permbytur prej pese ditesh.

Ne lagjen “Tophane”, nje problem serioz mbeten ujerat e zeza qe, sipas banoreve te zones, kane nisur te dalin ne siperfaqe si pasoje e bllokimit te kanalizimeve.

Per pasoje rreth 30 familje te kesaj lagjeje jane detyruar te lene banesat e tyre. Nje nga banoret e zones, Shkelzen Pelinku, shprehet:

“Ka dy dite qe nuk mund te perdorim banjat e shtepive. Prurjet e lumit Buna kane bllokuar kanalizimet e ujerave te zeza dhe per pasoje i gjithe uji po hyn nga banjat. Kemi kerkuar ndihme nga drejtuesit e bashkise, te cilet na premtuan se situata do te normalizohet. Por e gjithe lagjja eshte ne te tilla kushte, kemi femije dhe kemi friken e ndonje epidemie”.

Top Channel