Drini i Zi, Maqedonia do shtoje shkarkimet

12/01/2010 19:40

Maqedonia nuk mund t’i pergjigjet kerkeses se Shqiperise per ndalimin e derdhjes se Lumit Drin dhe per me teper duhet te rrise sasine e shkarkimeve per te mos rrezikuar permbytjet ne territorin e saj.

Eksperte nga Enti Hidrometeorologjik Maqedonas deklarojne se niveli i ujit ne Liqenin e Ohrit ka arritur kuoten maksimale te lejuar prej 693.75 metrash. Zdravko Kristanovski nga Enti Hidrometeorologjik tha se nese mbyllet Drini i Zi, i cili mundeson rrjedhje me shume se 50 metra kub uje ne sekonde, atehere Maqedonia do te perballet me probleme te verteta.

Nje tjeter ekspert, Llazo Naumovski theksoi se derdhja mesatare e ujit ne Shqiperi eshte 100 metra kub uje ne sekonde por ne kushte te tilla sasia e ujit sillet mes 500 dhe 600 metra kub. Sipas tij, hidrocentralet e Shqiperise, ne dallim me ato te Maqedonise, nuk kane kapacitet per te perballuar nje sasi te atille uji.

Top Channel