Prifti raporton per situaten

07/01/2010 13:20

Ministri i Energjitikes, Dritan Prifti kerkon solidaritet nga te gjithe per te mbeshtetur menaxhuesit e situates se pazakonte ne te cilen gjendet nje pjese e Shqiperise, nderkohe theksoi se po behet perpjekje per kontrollimin e gjendjes.

Ne nje konference per shtyp, Prifti theksoi se situata po kontrollohet nga ekspertet me te mire, nderkohe qe pritet konsulenca me komisarin e digave me te medha te Italise.

Prifti njoftoi se ne Fierze shkarkimi nga portat eshte 650 meter kub/sekonde dhe 500 meter kub/sekonde nga turbinat; ne Koman derdhet nga tuneli 1500 meter kub/sekonde dhe 500 meter kub/sekonde nga turbinat dhe ne Vaun e Dejes 1700 meter kub/sekonde derdhet nga tuneli dhe 560 nga turbina.

Ministri u shpreh se ‘te ashtuquajtur specialiste’, te cilet jane perfaques te Partise Socialiste kane shpifur me shifrat e dhena.

Prifti shperndau nje shpjegim te rregullore per kuotat e liqenit dhe ku ne tre muajt e fundit te vitit 2009, niveli i lejuar eshte 290 metra.

Top Channel