Permbytjet, shpallet gjendja e jashtezakonshme

02/01/2010 16:00

Reshjet dhe tejmbushja e liqeneve te hidrocentraleve me lumin Drin detyruan kryeministrin Sali Berisha te urdheroje hapjen e portave te sigurise.(UPDATE)

Ne Shkoder eshte shpallur nderkohe gjendja e jashtezakonshme per shkak te permbytjeve dhe kreu i qeverise ka urdheruar marrjen e masave urgjente per te evakuuar banoret qe ndodhen prane zones qe do preket nga permbytja.

Zhvendosja e banoreve ka nisur me mjetet tokesore dhe lundruese te vena ne dispozicion prej ushtrise ne komunat Ane e Malit dhe Guri i Zi. Shtabi i emergjences njofton se te gjithe te evakuuarit do te akomodohen ne ambjentet si neper hotele, konvikte dhe kavalishencat te vena ne dispozicion nga autoritetet.

Kryeministri se bashku me Ministrin e Brendshem, Lulzim Basha dhe drejtuesit e emergjencave civile kane vizituar zonat e goditura nga permbytja.

Nderkohe njoftohet se situata mbetet mjaft kritike ne Shkoder dhe ne rrethinat e saj. Sipas korrespondentit te Top-Channel reshjet e shiut vazhdojne me intensitet ne Qarqet e Shkodres dhe Kukesit dhe niveli i ujit ne liqenin e Komanit dhe te Vaut te Dejes rritet me 50 centimetra ne ore ndaj hapja e portave pritet te ndodhe nga casti ne cast.

Njoftohet gjithashtu se shtabi i emergjencave civile ka hartuar nje harte me zonat me te rrezikuara duke nisur edhe evakuuimet ne disa fshatra si dhe ne zonen periferike te Bacallekut te qytetit te Shkodres.

Top Channel