Boschard: Korrupioni ende problem

29/12/2009 15:10

Ambasadori gjerman ne Shqiperi ka deklaruar gjate nje ceremonie dhurimi pajisjesh per policine se ne pranveren e 2010-s, Shqiperia duhet te kete rritur luften ndaj korrupsionit, perpara kontrollit te BE-se, pasi te dhenat e deritanishme jane negative per te.

Ambasadori gjerman, Bernd Borchardt deklaroi se, Shqiperia ka ecur mire ne projektin e dokumentave te identifikimit te cilat jane te sigurta, por jo ne ate te luftes ndaj korrupsionit.

“Ne pranveren e vitit te ardhshem ne Shqiperi do te vije serish nje mision i BE-se, i cili do te shikoje stadin e luftes kunder krimit te organizuar dhe korrupsionit. Ju jeni ne dijeni per lajmet negative te dhena ne nentor per “Transparency International”, persa i perket luftes kunder korrupsionit. Gjermania do ju mbeshtese edhe ne kete sektor, per te arritur progres. Por duhet qe mision i ardhshem i BE-se ne Shqiperi te gjeje progresin e duhur”, u shpreh Borchardt.

Shteti gjerman i dorezoi policise dhe doganave, automjete dhe kompjutera te cilisise se larte me vlere prej 1 milion eurosh ne kuader te nje ndihme qe ajo ka filluar qe nga tetori i 2008-es, i cili do te jete ne total prej 130 milione euro.  

Top Channel