Ish-te burgosurit: Do pershkallezojme greven

18/12/2009 09:25

Edhe pse ne diten e 51 te greves se urise, asnje nga strukturat shteterore nuk ka nisur negociatat me ish te perndjekurit politike.

Pavaresisht kerkesave te tyre te vazhdueshme per te takuar nje nga perfaqesuesit e shtetit, ende nuk ka pasur asnje reagim edhe pas perkeqesimit te herepashershem te gjendjes se tyre shendetesore.

Ne keto kushte, grevistet “kercenojne” pershkallezim te metejshem te greves, edhe pse po afrojne festat e fundvitit.

Ish te perndjekurit politike u bejne thirrje instancave qeveritare te plotesojne menjehere kerkesat e tyre, ose do te thellojne me tej greven.

Grevistet u bene apel dje, ish te burgosurve politike ne Shqiperi te solidarizohen me ta per te kerkuar me ngulm plotesimin e kerkesave dhe respektimin e te drejtave te tyre.

Ata jane te bindur qe shteti duhet te jete pergjegjes per premtimet e bera gjate muajve te fushates elektorale.

Sipas tyre, kjo çeshtje duhet te zgjidhet njehere e mire, jo vetem per shkak te premtimeve qe u beri qeveria “Berisha II”, por edhe sepse u takon ne baze te ligjit te miratuar enkas per ta ne ’93.

Top Channel