Irani, modele te reja centrifugash

18/12/2009 13:45

Irani ka rikonfirmuar angazhimin e tij ne eksperimentimin e nje tipi centrifuge te brezit te ri per pasurimin e uraniumit.

Kreu i Organizates Iraniane per Energjine Atomike, Ali Akbar Salehi ka deklaruar se jane ne faze ndertimi centrifugat e modeleve IR3 dhe IR4.

Sipas zyrtarit te Teheranit, keto centrifuga do te vihen ne ne impiantin e dyte te pasurimit te uraniumit, ne Kom dhe do te jene aktive ne mars te vitit 2011.

Top Channel