Iran, hackers-at sulmojne faqet e opozites

18/12/2009 13:45

Nje grup i vetequajtur Ushtria Iraniane e Internetit ka sulmuar Twitter dhe faqet e internetit te opozites iraniane, duke i zevendesuar ato me mesazhe anti-amerikane.

Trafiku ne rrjetin social eshte manipuluar per rreth dy ore dhe website i opozites mowjcamp.org qendroi per disa ore jashte funksionit.

Opozita ne Iran i ka perdorur faqet e internetit per te publikuar protestat e saj dhe per te akuzuar qeverine e Teheranit se ka manipuluar zgjedhjet e qershorit.

“Kjo faqe ka kaluar nen kontrollin e Iranian Cyber Army”, thuhet ne mesazh, ku nder te tjera kritikohen Shtetet e Bashkuara per sanksionet ndaj Iranit.

“SHBA mendojne se mund te kontrollojne internetit me akseset e tyre, por jemi ne ata qe e kontrollojme me pushtetin tone”, thuhet me tej ne mesazh.

Top Channel