Klima, Barroso: Obama te nderhyje ne samit

17/12/2009 19:30

Presidenti i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso ka deklaruar se pret qe presidenti amerikan Barack Obama te beje publike perpjekje te reja madhore lidhur me ndryshimet e klimes.

Presidenti amerikan mberrin neser ne Kopenhagen, ku po mbahet samiti i OKB-se mbi ndryshimet e klimes.

Negociatat gjate takimit jane bllokuar per shkak te mosmarreveshjeve mes vendeve te pasura dhe atyre ne zhvillim rreth kontributeve financiare per te reduktuar sasine e dioksidit te karbonit te leshuar ne atmosfere.

Barroso tha se SHBA mund te zhbllokojne situaten duke marre rolin e liderit ne problemet e klimes.

Top Channel