NASA nis satelitin Wise per vezhgimin e universit

16/12/2009 11:40

NASA ka leshuar me sukses ne hapesire satelitin qe do ndertoje harten e Universit.

Nga Kalifornia eshte nisur per ne atmosfere “Wide-field Infrared Survey Explorer” (Wise), qe do kete kete si detyre skanimin e qiellit me nje kapacitet dhe penetracion shume here me te madh se te gjithe sistemet e vezhgimit te perdorur deri tani.

Wise do rrotullohet ne nje lartesi rreth 500 km nga siperfaqja e Tokes dhe pas nje muaji pritet te vijne edhe pamjet e para. Shkencetaret shpresojne qe sateliti te funksionoje per te pakten 9 muaj, gjate te cilave do perfitohen rreth 1 milione e gjysme foto.

Top Channel