Celularet, ne vitin 2009 jane shitur 1.2 miliarde

16/12/2009 14:25

Gjate vitit 2009 jane shitur plot 1.2 miliarde celulare, 0.67 % me pak se nje vit me pare.

Te dhenat jane publikuar nga agjencia Gartner, e cila parashikon nje rritje gjate vitit 2010. Per kete vit, ne krye te shitjeve ndodhet Smartphone me 14 % te celulareve te shitur, nje rritje e ndjeshme ne krahasim me vitin 2008.

Sipas perllogaritjeve, ne vitin 2013 perqindja e celulareve te shitur ne krahasim me 2009-en do jete 38 % me e larte. Gartner parashikon gjithashtu qe cmimi mesatar i celulareve ne vitin 2010 te ulet me 3 %.

Rritjet me domethenese te shitjeve jane vene re ne Europen Lindore me 187 milione dhe ne Azine e Paqesorit me 480 milione. Amerika Latine ka shitur 120 milione, ndersa Afrika 133 milione.

Top Channel