Nuk eshte vetem elektrike makina e se ardhmes. Volkswagen Up!, komode, shpenzon 1 liter karburant per 40 kilometra. Ka nje turbiodiesel dycilindrikesh dhe me nje nderthurje mes elektrikes, dieselit, kambios se sofistikuar Volkswagen Up! behet me ekologjike dhe me ekonomike.

Megjithate i hedhim syte edhe te Chevrolet Volt, makines me motor termik qe rikarikon baterite.

Po ashtu edhe dy makina te tjera do debutojne suksesshem….behet fjale per Ford Fiesta dhe Mazda 2. Te dy makinat harxhojne nje liter karburant per 15 kilometra dhe qe vecse jane teper komode, jane edhe makina qyteti ‘uje dhe sapun’, duke ruajtur ambientin dhe duke mos cliruar garza te demshem.

Top Channel