Vdiq ne moshen 94 vjecare ne Belmont te Masachusetsit ekonomisti qe fitoi cmimin Nobel ne vitin 1970 Paul Samuelson.

Lajmi njoftohet prej Institutit Teknologjik te Masachusetsit ku shtohet se nobelisti nderroi jete pas nje semundje te rende qe kishte e kishte goditur kohet e fundit.

Paul Samuelson mbahet mend per zbulimin e metodave matematikore te bilancet mes cmimeve, kerkeses dhe ofertes, zbulime qe i dhane edhe cmimin Nobel ne 1970.

Top Channel