Biznesi kujtohet vone per kasat fiskale

12/12/2009 09:00

Kur kane mbetur edhe 20 dite nga perfundimi i afatit, biznesi i madh kujtohet te vendose kasat fiskale.

Ne dy qarqet me numrin me te madh te firmave private, Fier dhe Shkoder, procesi duket se po leviz, megjithate larg planit.

Bizneset e Fierit rrezikojne te shkelin afatet e pajisjes me kasat fiskale. E ndersa kane mbetur vetem 2 jave per t’u pajisur me kase, me shume se 89% e bizneseve ende nuk i kane marre ato.

Braktisja e kasave fiskale pranohet zyrtarisht edhe prej Drejtorise Rajonale te Tatim-Taksave ne Fier. Drejtori Agim Isufaj pranon se vetem 10% e bizneseve qe ushtrojne aktivitetin e tyre jane pajisur me kasat fiskale.

Madje, per te rritur treguesit e pajisjes me kasa fiskale drejtori Isufaj ka iniciuar edhe nje takim te gjere mes perfaqesueseve te biznesit.

Afati perfundimtar i pajisjes me kase fiskale perkon me fundin e vitit. Dy javet qe kane mbetur ne dispozicion pranohet edhe nga drejtuesit e tatimeve qe nuk jane te mjaftueshme, por do te jete shtrengimi i bizneseve dhe kercenimi i tyre me gjoba ai qe do te ndikoje ne “levizjen” e aktiviteteve private per t’u pajisur me kase fiskale.

Nga kontrolli i javeve te fundit eshte konstatuar nje mase prej me shume se 5% e bizneseve te medha, te cilat kane me teper se nje vit pa paguar detyrimet tatimore.

Top Channel