Facebook, me shume kontroll mbi privatesine

07/12/2009 12:15

Ne nje leter derguar gjithe perdoruesve te Facebook, themeluesi i ketij blogu, Mark Zuckerberg ka folur per ndryshime ne te ardhmen.

Sipas te dhenave, ndryshimet me te medha do perqendrohen ne privatesine e perdoruesve, te cilet do ta kene me te lehte te zgjedhin nese duan qe te shihen ose jo ate qe publikojne ne faqen e tyre. Sipas asaj qe shkruan Zuckerberg ne letren e hapur, me rritjen e ndjeshme te perdoruesve, disa rrjete gjeografike numerojne sot miliona perdorues.

“Me rrjete kaq te ngarkuar ka ardhur momenti qe te ndryshojme modelin aktual per t’u lejuar anetareve te kontrollojne privatesine e tyre. Duke pare se rreth 50 % e perdoruesve te Facebook jane anetare te rrjeteve gjeografike, atehere kjo eshte nje ceshtje me shume rendesi per ne. Nje sistem me i mire do lejonte qe rreth 100 milione persona te kene nje kontroll me te madh ndaj informacioneve te tyre private. Plani jone parashikon eleminimin nga rrjetet gjeografike dhe krijimin e nje modeli te thjeshtezuar ku cdokush mund te vendose ose jo te lejoje pasqyrimin e informacioneve private”, shkruan mes te tjerash Zuckerberg. Ndryshimi i sistemit do te ndodhe gjate javeve te ardhshme.  

Top Channel