Bode: Kemi rritur buxhetin e vendoreve

04/12/2009 16:20

Ministri i Financave Ridvan Bode ka hedhur poshte akuzat e opozites per cenimin e pavaresise financiare te pushtetit vendor. (UPDATE)

Bode tha se mbeshtetja financiare per pushtetin vendor eshte rritur me ritme te larta, edhe pse sipas tij bashkite dhe komunat i kane keqperdorur fondet.

“Kemi nje rritje prej 12 miliarde lekesh te dhena per vendoret, qe jane perdorur per paga dhe per shpenzime operative te bashkive”, u shpreh Bode.

Ministri hodhi poshte edhe akuzat per shperndarje politike te granteve, qe favorizojne zonat elektorale te Partise Demokratike.

Ne buxhetin e vitit 2010 grantet per pushtetin vendor jane parashikuar 21.1 miliarde leke me nje rritje fare te vogel krahasuar me nje vit me pare, ndersa fondet e pakushtezuara jane ulur me 12 per qind ose 1.6 mld leke.

Top Channel