Interneti, 10 eventet me te rendesishme

19/11/2009 11:20

Nese kthen koken per te pare ngjarjet qe kane lene shenje ne 10-vjecarin e fundit mund te listosh shume prej tyre. Vec ndodhive neper bote, vend te rendesishem zene edhe zhvillimet dhe risite teknologjike.

Por cilat prej tyre jane me te rendesishme ne historine e internetit?

1. Craiglist, fagja e reklamave falas, e cila pati nje impakt te drejtuesit e gazetave kudo neper bote.

2. Google Adwords, qe lejoi reklamuesit te gjejne klientet e duhur me saktesi te madhe.

3. Wikipedia, enciklopedia falas, qe permban 14 milione zera ne 271 gjuhe te ndryshme dhe i siguron njerezve informacion mbi ngjarje e personazhe.

4. Mbyllja e Napster qe hapi portat e web per file-sharing.

5. Kuotimi ne burse i Google

6. Revolucioni i videos online qe solli nje boom materialesh nga amatore dhe profesioniste

7. Hapja e Facebook dhe Twitter

8. Deputimi i iPhone dhe Smartphone, te cilet nga mjet luksi e ben celularin ne nje objekt te nevojshem per aplikacione te cdo lloj tipi ne jeten moderne.

9. Fushata presidenciale amerikane ne 2008, ku Interneti modifikoi ne cdo aspekt menyren ne te cilen behet propaganda.

10. Protestat per zgjedhjet iraniane, ku roli i Twitter ishte rezultati virtual i organizimit te manifestimeve dhe shprehjes se protestave.

Top Channel