Shkoder, rastet emergjente zgjidhen nga familjaret

29/10/2009 08:55

Prej disa ditesh, spitali rajonal i Shkodres, qe eshte me i madhi ne veri te  Shqiperise, nuk ka gjak per te semuret dhe per rastet emergjente.

Kjo situate ka bere qe spitali te ndodhet ne nje situate te veshtire, duke mos mundur t’u pergjigjet kerkesave te qytetareve.

Perveç te semureve te perditshem, te cilet kane nevoje per gjak, ne raste emergjence mjeket e kane te veshtire te kurojne pacientet, te cilet paraqiten ne spital per te marre gjak ne raste aksidentesh.

Leze Kapaj, infermiere ne spitalin e Shkodres, thote se rezervat e gjakut jane teper te vogla. Ajo thekson se nevojat urgjente per pacientet mbulohen nga familjaret e tyre.

Mjeket u bejne thirrje qytetareve shkodrane qe te dhurojne gjak ne menyre vullnetare, pasi rezervat e gjakut nuk u pergjigjen kerkesave te pacienteve.

Ne keto kushte, kur dikush paraqitet ne spital per ndihme duhet te marre me vete edhe nje grup familjaresh, te cilet duhet te japin gjak, pasi spitali e ka te pamundur ta kryeje kete sherbim.

Top Channel