Berisha: Po nis era dixhitale

28/10/2009 15:30

Dixhitalizimi i procedurave dhe sherbimeve do te zere nje vend kryesor ne projektbuxhetin e vitit te ardhshem.(UPDATE)

Kryeministri Sali Berisha e percolli kete ide te tijen ne mbledhjen e qeverise, si nje hap madhor, sic tha ai drejt rritjes se transparences dhe cilesise se sherbimeve per qytetaret.

“Qytetari duhet te paraqitet vetem ne nje sportel ne qytetin e tij qe te komunikoje me te gjithe qelizat e shtetit. Nuk ka menyre me eficente per perdorimin e taksave se sa konvertimi i tyre ne sherbimet e duhura”, u shpreh Berisha.

Kreu i qeverise u kerkoi ministrave ta konsiderojne teknologjine e informacionit si projekt primar ne punen e tyre dhe te marrin keshilltare specialiste IT dhe jo filozofe…

Qeveria vendosi te ndryshoje me ligj afatin e shqyrtimit te ankesave per kthimin e pronave, rreth 8 mije te tilla deri ne 30 qershorin e ardhshem.

Ky konsiderohet edhe afati maksimal qe sipas kreut te qeverise do t’i jape zgjidhje ankesave per pronat, duke cuar me pas ne shkrirjen e Agjensise se Kthimit dhe Kompensimit te Pronave.

Top Channel