Incidenti te ARMO, Bode mbeshtet Tatimoret

27/10/2009 15:40

Ministri i Financave Ridvan Bode i ka dhene mbeshtetje te plote Drejtorise se Tatimeve, per bllokim te aktivitetit te ARMO- per mospagim te detyrimeve fiskale.

Duke folur per here te pare publikisht mbi incidentin e krijuar ne zyrat e gjigantit vendas te naftes Bode tha se para ligjit te gjitha kompanite jane te barabarta.

“Administrata fiskale nuk njeh emra kompanish, njeh biznese te cilat jane ose jo korrekt me ligjin. Te gjitha kompanite jane ne nje situate investigimi te thelluar nga administrata per te evidentuar shmangiet fiskale nga mosrespektimi i ligjit”, tha Bode.

Tre dite dite me pare punonjesit e Policise Tatimore bllokuan kompanine, qe qeveria shqiptare e shiti rreth nje vit me pare. Por ky veprim krijoi nje ngjarje te paprecedente, duke u shnderruar ne nje konflikt mes tatimeve dhe Policise se Shtetit, e cila nderhyri per ta zhbllokuar ate.

Vetem nje dite me pare dera e uzines eshte shperthyer serish kete here nga punonjesit e kompanise

Personat pergjegjes qe kane prishur me force me dhune do t’u behet kallezim penal. Ne po pergatisimin kallezimin penal per punonjesit e policise private dhe per punonjesit e shoqerise ARMO”, u shpreh Halil Lamaj, drejtori i Tatimeve ne Fier.

Policia Tatimore bllokoi uzinen e ARMO-s sepse kompania nuk eshte e pajisur me autorizim si tatimpagues akcize dhe nuk ka miratim te magazinave tatimore sipas kerkesave qe percakton ligji.

Top Channel