Vlore, studentet ne greve urie

28/09/2009 23:20

Dhjetra studente te Universitetiti te Vlores, te diplomuar ne Fakultetin e Drejtesise, jane futur ne greve urie duke protestuar ndaj Ministrise se Arsimit per diplomimin fiktiv te tyre.

Pasi kane perfunduar ciklin katervjecar te shkollimit ata jane pajisur me nje dokument i cili nuk eshte i regjistruar ne regjistrin e Ministrise se Arsimit dhe per pasoje nuk ka vlere juridike si cdo diplome.

Pas shume ankesash, studentet i jane drejtuar protestes ekstreme.

“Sot me date 28 shtator 2009 studentet e deges Drejtesi hyjne ne greve urie pa afat, deri ne marrjen e diplomave te kerkuara. Ne keto kushte i bejme thirrje gjithashtu kryeministrit te Republikes se Shqiperise, zotit Sali Berisha qe te nderhyje me autoritetin e vet institucional per t’i dhene drejtesise drejtesine e merituar. Kerkesa jone baze konsiston me marrjen e diplomave me te njejten vlere akademike, te njejte me ato te leshuara para vitit 2008 te regjistruar ne regjistrin kombetar te diplomave”, thuhet ne peticionin e studenteve te Fakulteti te Drejtesise ne Universitetin e Vlores.

Studentet i kerkuan drejtuesve te universitetit te hyjne ne bisedime me Ministrine e Arsimit per te zgjidhur kete probleme. Ata paralajmeruan intensifikimin e protestes, me shtimin e numrit te grevisteve nese nuk do te verejne levizje per zgjidhjen e problemit te tyre.

Top Channel