Universiteti i Vlores: Do mbrojme vendimin e senatit

28/09/2009 08:40

Rihapen sportelet e sekretarive te Universitetit te Vlores. Sipas udhezimit te MASH-it ka nisur faza e dyte e regjistrimeve te studenteve, e cila do te zgjase nje jave.

Nderkohe mesohet se do t’i qendrohet besnik vendimit per pranimet e studenteve qe plotesojne kriterin e notes mesatare te kater viteve te shkolles se mesme mbi 6.

Mesa duket 804 kandidatet qe nuk plotesojne kete kriter nuk do te pranohen te jene pjese e ketij universiteti, pavaresisht se MASH-i u ka hapur “driten jeshile”.

Ata do te vazhdojne te jene ne udhekryq mes Ministrise se Arsimit dhe Universitetit, ku nga dy palet jane deklarata te kunderta.

Burime nga universiteti bejne te ditur se, nese nuk do te konkretizohet regjistrimi per studentet edhe ne kete faze ku vendet mund te zihen nga studente te tjere, kandidatet per studentet mund te humbasin te drejten perfundimisht per te vijuar studimet prane ketij universiteti.

Aktualisht asnje nga institucionet, si ministria apo universiteti nuk po “leshon pe” dhe te humburit vazhdojne te mbeten kandidatet per studente.

Ne nje apel drejtuar studenteve dhe pedagogeve, stafi akademik ben te ditur se arsyeja e ketij vendimi eshte rritja e cilesise se universitetit. Nderkohe rektori i universitetit, Tanush Shaska, vijon te jape urdhra nga Shtetet e Bashkuara, edhe pse nga fillimi i vitit te ri akademik na ndajne pak dite.

Vetem pak dite me pare, ai ka urdheruar largimin nga ambientet e universitetit te te gjithe atyre kandidateve per studente, qe nuk plotesonin kriterin e moshes mesatare.

Nderkohe ai ka kerkuar terheqjen e MASH nga vendimi per t’i pranuar te gjithe ata te rinj qe jane shpallur fitues sipas listave te APRIAL-it, pavaresisht se nota mesatare e rezultateve te kater viteve te arsimit te mesem eshte nen 6.

Nderkohe zv.rektori, Eustrat Zhupa, nuk jep asnje detaj ne lidhje me vitin e ri akademik apo mberritjen e rektorit ne universitet. Diten e hene pritet qe protestat te perkeqesohen me shume nese rektorati do te mbaje te njejtin vendim.

Top Channel