Obama: Me iranin te gjitha mundesite

26/09/2009 00:35

Presidenti amerikan, Barak Obama ne vazhden e deklaratave ne samitit te G20 ne Pitsburg  eshte shprehur se ndaj Iranit nuk perjashton asnje mundesi per te zgjidhur ceshtjen e programit berthamor.

“Irani duhet te mbaje pergjegjesite e tij nderkombetare dhe duhet te tregohet me shume transparent ne lidhje me programin e tij berthamor. Personalisht do te preferoja rruget diplomatike por asnje mundesi nuk mund te perjashtojme per te zgjidhur ceshtjen”, eshte shprehur Obama.

Nderkaq gjate Asamblese se pergjithshme te Kombeve te Bashkuara anetaret e perhershme te Keshillit te Sigurimit rane dakort qe sanksionet shtese ndaj Iranit te ndermerren ne rast se nuk nisin bisedimet 5+1.

Top Channel