Firence, mjeket i ndajne foshnjes trakene nga ezofagu

24/09/2009 17:10

Nje foshnje italiane ka kaluar me sukses operacionin e nderlikuar per te ndare trakene nga ezofagu.

Nderhyrja ndaj femijes 2 muajshe u krye ne spitalin “Meyer” te Firences ku mjeket arriten te mbyllin me sukses operacionin e veshtire. Femija gezon shendet te plote. A

jo kishte lindur me deformimin e rralle pasi trakeja dhe ezofagu i saj ishin te ngjitur bashke. Te tilla raste ne bote numerohen rreth 30. Sipas mjekeve, ne momentin e operacioni, vogelushja peshonte 4 kg. 

Top Channel