Belgjike, vidhet ne mes te dites vepra e artit

24/09/2009 18:55

Vjedhje ne mes te dites ne Bruksel. Dy hajdute kane arritur te marrin nje veper te Rene Magritte, me nje vlere prej 3 milione eurosh, nga nje muze qe i dedikohet jetes dhe punes se artistit belg.

Vepra – nje nudo e 1948, “Olympia”, ne te cilen ndodhet bashkeshortja e Georgette – eshte vjedhur nga dy persona, nje prej te cileve i armatosur dhe fliste frengjisht, tjetri anglisht.

Cifti, nje prej te cileve kishte tipare aziatike, ka hyre ne muze i armatosur me pistolete pak pas hapjes, rreth ores 10.

“Kishin fytyren e mbuluar dhe kane detyruar punetoret qe te shtriheshin pertoke”, eshte shprehur nje nga pergjegjesit e muzeut.

Top Channel