OKB, Kina premton lufte ndaj ngrohjes globale

23/09/2009 02:05

Presidenti kinez Hu Jintao gjate fjalimit te tij ne Asamblene e Pergjithshme te Kombeve te Bashkuara eshte zotuar per ndermarrjen e masave kunder ndryshimeve klimaterike.

Lideri i Pekinit ka vene theksin ne gjetjen e nje rruge alternative pasi zhvillimi i vendit te tij varet vetem nga industria dhe reduktimi i saj do te thoshte reduktim te bumit ekonomik qe po kalon vendi.

Megjithese nuk pati ndonje premtim konkret ne lidhje me masat qe do te ndermerren pjesemarresit ne Asamble e pershendeten fjalimin e Jintao duke qene se ai eshte i pari lider kinez qe diskuton per ndryshimet klimaterike globale.

Top Channel