Lushnje, ndotje maksimale ne zonat e banuara

22/09/2009 20:50

Nje zone e hedhjes se mbeturinave qe sherben per qytetin e Kavajes dhe Rogozhines ka shkaktuar nje ndotje shqetesuese.

Para 5 vjetesh keto dy bashki mbeturinat i  hidhnin prane ures se Rrogozhines ne kufi me Lushnjen. Banoret e zones se Cermes kane protestuar disa here duke bllokuar edhe rrugen per shkak se jeta ne ate zone eshte bere e pamundur.

Nenprefekti i Lushnjes thote se ka kerkuar nderhyrjen e autoriteteve te Kavajes dhe Rogozhines dhe se ka nderhyre disa here per te ulur ndotjen, por ai nuk jep shprese per nje zgjidhje te shpejte te problemit.

Te gjitha bashkite dhe komunat e vendit, me perjashtime te vogla i trajtojne mbetjet urbane ne fusha te hapura dhe duke i djegur. Ndotja qe keto zona shkaktojne eshte bere problematike per gjithe vendin.

Top Channel