Afrike e Jugut, 187 te vdekur nga permbytjet

22/09/2009 21:40

Ka shkuar ne 187 te vdekur bilanci i permbytjeve qe kane goditur Afriken Lindore qe prej qershorit, nderkohe qe jane 600 mije personat e goditur nga koha e keqe.

Lajmin e ka bere te ditur Zyra e OKB-se per koordinimin e puneve humanitare.

Vendet me numrin me te madh te viktimave jane Sierra Leone (103) dhe Ghana (24), ndersa popullsia me e goditur eshte ajo ne Senegalit dhe Burkina Fasos.

Te pallogaritshme jane demet e bujqesise dhe infrastruktures.

Top Channel