Obama: Te forcojme rregullat e finances

19/09/2009 18:40

Pas fjalimit te shumepritur ne Wall Street, ku e vuri theksin tek nevoja per nje reforme energjike ne sistemin financiar global, presidenti amerikan Barack Obama i eshte kthyer edhe sot ceshtjes se veshtire te krizes ekonomike, ne fjalimin e perjavshem radiofonik, pak dite para samitit te G20.

Sipas Obames, duhet te perforcohen rregullat e finances boterore per te mbrojtur konsumatoret, per te garantuar stabilitetin ekonomik dhe per te shmangur krizat ne te ardhmen.

“Bashkepunimi me 20 lideret e grupit ka parandaluar renien e lire te ekonomise sone. E dime qe kemi shume per te bere bashke me te gjitha vendet e botes per te perforcuar rregullat qe qeverisin tregjet financiare dhe te sigurojme qe nuk do te ndodhemi me ne situaten e brishte e cila u verifikua nje vit me pare”, ka deklaruar Obama.

Top Channel