“Greenpeace”, protesta ne sallonin e makinave

17/09/2009 16:15

“Greenpeace” ka protestuar ne sallonin e makinave ne Frankfurt te Gjermanise.

Aktivistet kane manifestuar kunder emetimit te tepert te CO2 nga makinat e prodhimit gjerman duke vene nje skulpture qe tregon planetin e shtypur nga gomat e nje automobili.

Reagimi i “Greenpeace” ka ardhur pas raportit te fundit te “Transport & Environment”, qe bazohet ne te dhenat zyrtare te Komisionit Evropian.

Ne dokument thuhej se ndersa disa shoqeri automobilistike po bejne hapa perpara per te pakesuar emetimin e gazrave te demshem per ozonin, disa te tjera jane shume larg objektivave te BE-se per 2012-en dhe 2015-en.

Top Channel