Fluks i ulet regjistrimesh ne fakultet

14/09/2009 08:35

Pavaresisht ultimatumeve dhe thirrjeve per  te gjithe fituesit e fazes se pare per te nisur studimet ne nje nga universitetet ne vend, fluksi i maturanteve qe kane dorezuar dokumentet eshte i ulet.

Sekretarite e fakulteteve ne kryeqytet kane hapur dyert dy dite me pare per te pritur maturantet qe kane fituar te drejten e studimit, por shume pak prej tyre kane qene te interesuar per t’u regjistruar. Koha me shi, por edhe shtyrja e afatit deri ne date 20 shtator, mendohet se jane arsyet kryesore qe maturantet e kane marre me nge.

Por kjo “procedure” rrezikon te mbushe dyert e sekretarive ditet e fundit para mbylljes se afatit zyrtar te regjistrimeve. Dy dite me pare, kreu i APRIAL sqaroi se maturantet qe jane shpallur fitues te fazes se pare duhet te regjistrohen menjehere, ne menyre qe te mos humbe e drejta e shkolles dhe per te pasur mundesi te tjera me pas, ne varesi te spostimit te listes se fituesve te fazes se dyte.

Ne rast se maturantet nuk do te paraqiten ne dyert e sekretarive per t’u regjistruar, ata do te hiqen nga rrjeti i te dhenave duke u skualifikuar perfundimisht nga lista e fituesve te se drejtes se studimit ne nje nga fakultetet ne vend.

Top Channel