Durres, banoret e Gjipalajt te izoluar

08/09/2009 12:20

Ndertimi i nje ure te re ne komunen Gjipalaj ne Durres ka lene te bllokuar me mijera banore te zones. Ende pa u ndertuar ura e re eshte shembur e vjetra.

Banoret e zones detyrohen te kalojne ne ujerat e lumit qe ndaj fshatrat ne mes dhe kerkojne qe sa me shpejt te vendoset nje ure provizore ne menyre qe afrimi i stines se reshjeve te mos i gjeje serish duke kaluar ne lume.

Ura e vjeter eshte shembur ne menyre te kontrolluar gjate punimeve per uren e re, por nuk eshte menduar per banoret e zones.

Drejtuesit lokale thone se do nderhyjne per kete ceshtje. “Para tre ditesh kjo ure u shemb. Ne bashkepunim me firmen qe po nderton po marrim masat per ndertimin e nje ure ku te kalojne automjetet e vogla”, ka deklaruar Alfred Greca, kryetar i komunes Gjipalaj.

Banoret e zones pervec urekalimit jane te shqetesuar edhe per ujin e pijshem per shkak se bashke me uren eshte prere edhe tubacioni i ujesjellesit.

Top Channel