Korce, bizneset ne proteste

07/09/2009 19:50

Qindra njesi tregtare dhe biznese te vogla ne Korce jane mbyllur ne shenje proteste per tre ore.

Shkak per kete proteste te paralajmeruar eshte bere niveli i larte i informalitetit dhe konkurrenca e pandershme ne treg nga ana e subjekteve te palicensuara.

Pothuajse te gjitha njesite tregtare, ato ushqimore, industriale dhe te konfeksioneve kane ulur grilat dhe kane mbyllur dyert duke refuzuar keshtu sherbimin ndaj klienteve.

Bizneset e vogla ne Korce deklarojne se jane perfshire nga kriza per faktin se konkurrohen nga subjekte te cilat nuk shlyejne asnje detyrim fiskal dhe ushtrojne aktivitet te paligjshem.

Protestes i jane bashkuar te gjitha njesite e licensuara. “Qellimi i kesaj proteste ishte sensibilizimi i biznesit. Ne po i tregojme bashkise se ne si biznes i rregullt duhet te luftojme me shume informalitetin, i cili eshte shume i madh”, ka deklaruar pronari i nje dyqani.

Ne Korce ushtrojne aktivitet 2400 biznese te vogla te licensuara, ndersa njesite e palicensuara mendohet se jane sa dyfishi i tyre.

Top Channel