15 shtator, universitetet do te shpallin fituesit

02/09/2009 09:10

Nje lajm i mire per te gjithe kandidatet per studente dhe familjaret e tyre, te cilet jane ne ankth per rezultatin e shpalljes se fituesve per te drejtat e studimit ne secilin nga universitetet e vendit.

Ministria e Arsimit njoftoi dje se eshte drejt perfundimit procesi i perpunimit te te dhenave lidhur me shpalljen e fituesve per studentet e rinj per vitin e ri akademik 2009-2010.

Sipas Dikasterit te Arsimit dhe Shkences, kandidatet fitues do te shpallen deri me date 15 shtator.

Aktualisht ka nisur procesi i perpunimit te te dhenave ne pergjithesi dhe faza e lidhjes se emrit te maturantit me piket qe ai ka fituar, ne vecanti.

Pas publikimit te listave me emrat e studenteve fitues do te nise edhe regjistrimi me nje afat te percaktuar jo me shume se nje jave.

11 universitetet publike ne vend kane propozuar rreth 22 mije kuota per studentet konkurrues.

Njesoj si dhe vitet e kaluara, edhe kete vit numrin me te madh te pranimeve do ta kete Universiteti i Tiranes.

UT-ja ka propozuar per te tete fakultetet e tij rreth 7200 kuota pranimi per sistemin me kohe te plote.

Ne baze te kerkesave, ky fakultet renditet ne liste i pari dhe eshte nje nder me te preferuarit jo vetem nga maturantet ne kryeqytet, por edhe nga ata te rretheve.

Po ashtu nje numer te konsiderueshem kuotash pranimi do te ofrojne edhe universitetet e tjera, si ai Politeknik, Bujqesor.

Me me pak “intensitet”, por me kuota te larta, do te ofrojne edhe universitetet kryesore ne te gjithe vendin.

Deklarata e fundit e Ministrise se Arsimit ka dhene si afat perfundimtar, per shpalljen e emrave te studenteve qe do te vazhdojne studimet ne kete vit akademik, eshte caktuar data 15 shtator.

Pas mbylljes se fazes se pranimeve te studenteve ne sistemin me kohe te plote, pritet te jepen informacione me te hollesishme lidhur me sistemin e studimeve me korrespondence, i njohur si part-time.

Top Channel