Berisha, ne fundjave negociata me aleatet

01/09/2009 08:35

Kreu i PD-se do te ulet ne nje tryeze koke me koke me kryetaret e partive aleate te djathta, per te ndertuar qeverine e re. Berisha theksoi se me gjithe koalicionet e reja, numri i ministrave nuk do te ndryshoje, duke ruajtur konfigurimin aktual te kabinetit qe ai kryeson.

Partia Demokratike ka te hapur ftesen per Partine Bashkimi per te Drejtat e Njeriut, por kete here ndryshe nga me pare, per kete parti duket se nuk do te ofrohet asnje pozicion ministri, por vetem zv/ministri.

Kryeministri ka deklaruar hapjen e negociatave ne daten 2 shtator, duke i nisur ato se pari me aleatin e tij kryesor ne koalicionin qeverises, Levizjen Socialiste per Integrim e me pas me aleatet e tjere per te formuar qeverine e re te dale pas zgjedhjeve parlamentare te 28 qershorit.

“Se pari do te vijoj negociatat me LSI-ne dhe me pas do te vazhdoj me aleatet e tjere. Qeveria e re do te zyrtarizohet nje dite perpara mbledhjes se Kuvendit”, tha Berisha.

Edhe pse Kryeministri eshte deputeti me i vjeter i Parlamentit dhe sipas ligjit ai duhet te hape seancen e Kuvendit, vete Kryeministri ka pohuar se nuk do ta pranoje kete privilegj per shkak se respekton ndarjen e pushteteve, si parim themelor te demokracise.
 

Top Channel