Produktet bujqesore, ankohen konsumatoret

29/08/2009 09:35

Konsumatoret ankohen per cmimet e produkteve bujqesore, pasi ndryshojne shpesh, madje brenda dites dhe te njejtit treg.

Shume prej tyre thone  se luhatja e cmimeve ndodh me diferenca te medha dhe ne shume raste behen te paperballueshme per xhepat e tyre. Tashme, ne prag te perfundimit te sezonit veror, produktet bujqesore kane filluar te pesojne rritje, per shkak te reduktimit te prodhimit vendas.

Ndryshimi i cmimeve ndodh brenda dites deri ne 30 per qind dhe me shume nga njera dite ne tjetren. Vete tregtaret e argumentojne rritjen e cmimit me prodhimin vendas. Sa me pak prodhohet, aq me te larta cmimet, shprehen tregtaret e Tiranes.

Mesatarisht, shqiptaret shpenzojne cdo vit rreth 500 milione dollare per produktet bujqesore te importit.

Top Channel