Kukes, viti i ri shkollor me probleme

28/08/2009 13:00

Hapja e vitit te ri shkollor ne Kukes do t’i gjeje me mjaft probleme godinat e institucioneve arsimore ne kete qark.

Nga inspektimet e bera nga Drejtoria Rajonale e Shendetit Publik, ne qytetin verior jane konstatuar disa shkolla te pa pershtatshme per kushtet higjeno-sanitare dhe shembje te godinave per fillimin e vitit te ri shkollor.

“Problem na ngelet nje shkolle ne Breglum. Ne rast te mos zbatimit te kerkesave hidro-sanitare ne do te detyrohemi te marrim masat pasi mesimi nuk mund te zhvillohet ne keto kushte”, ka deklaruar Arben Bilali, nendrejtor i Shendetit Publik ne Kukes.

Drejuesit e arsimit ne kete qark thone se godinat e shkollave jane pergjegjesi e pushtetit vendor, ndersa prefekti i qarkut deklaron se do te nderhyje per te zgjidhur kete problem.

“Eshte ngritur grupi i punes qe po vijon kontrollin ne te gjitha shkollat e qarkut. Do te verifikohen kushtet hidro-sanitare ne shkollat problematike qe jane ne disa komuna”, ka deklaruar prefekti Lulzim Alia.

Qarku i Kukesit ka gjithesej 117 shkolla, nga te cilat 17 jane shkolla te mesme perfshire dhe ato profesionale, nderkohe qe vetem per rrethin e Kukesit jane 57 te tilla.

Top Channel