Kukes, femijet mbushin spitalin

28/08/2009 12:25

Rritja e temperaturave, si dhe stina delikate dhe mjaft problematike per shendetin e te vegjelve ka rritur numrin e femijeve qe shtrohen ne repartin e pediatrise ne Spitalin Rajonal te qytetit te Kukesit.

“Eshte shtuar fluksi i vizitave, i femijeve qe paraqiten ne urgjence, nga 35 deri ne 50 femije ne 24 ore. Eshte nje numer relativisht i madh per situatat qe po kalojme”, deklaron mjeku pediater Misin Braha.

Prej 20 vjetesh ky spital ka veshtiresi te medha ne mbajtjen e higjenes per shkak te mungeses se ujit.

“Problemi i ujit te pijshem eshte problem i viteve te fundit. Uji vjen me orare te reduktuara si ne familjet tona. Por te krahasosh nevojat e spitalit me ato te nje familjeje eshte e pamundur”, shton Braha.

Spitali i Kukesit eshte spitali me i madh ne veri pas spitalit te Shkodres dhe i sherben edhe rretheve Has dhe Tropoje.

Top Channel